Activiteiten

Avond jong-afgestudeerden

Elk jaar in november brengt Oud en Nieuw de jong-afgestudeerden (laatste jaar) nog een keertje samen op een gezellige herfstavond.
Dit in het alom geapprecieerde 1 euro concept en in een gezellige omgeving wordt deze activiteit jaar naar jaar zeer sterk gesmaakt.

Avond zesdes – oudleerlingen

Op deze avond brengen we onze zesdes samen met onze oud-leerlingen om samen een duik te nemen in alle cursussen en boeken die hen in hen op de hogeschool of universiteit staan te wachten.

Een uniek mogelijkheid om al dan niet de knoop door te hakken of een andere blik te werpen op het nemen van je toekomstige keuzes.

De kerstfuif

Ik was 18 in…

Prijs Oud en Nieuw

De oud-leerlingenbond reikt jaarlijks tijdens de proclamatie de prijs van de oud-leerlingenbond Oud en Nieuw voor de meest sociaal geëngageerde leerling uit. Deze prijs wordt toegekend aan een leerling van het zesde jaar van het Pius X- of het Onze Lieve Vrouw-instituut die zich gedurende zijn of haar verblijf op school heeft laten opmerken door een sterk sociaal geëngageerde houding binnen het schoolgebeuren die het normale verwachtingspatroon overstijgt. De drie pijlers van de Maristengedachte – nederigheid, dienstbaarheid, eenvoud – vormen hierbij de uitgangspunten voor de beoordeling van de leerlingen die in aanmerking komen. Aan de prijs is een waardebon verbonden van 125 euro.

Palmares prijs Oud en Nieuw:

09-10: Mattias Muller
08-09: Niet uitgereikt
07-08: Gerben Rasschaert
06-07: Evelien Van Doorsselaere
05-06: Bart Herwege
04-05: Dominiek Van Wielle
03-04: Tom Herwege
02-03: Niet uitgereikt
01-02: Liesbeth D’Hondt

Student in Gent

Op deze woensdagnamiddag trekken we er met ozne zesdejaars op uit naar Gent om een blik achter de schermen te werpen van het rijke studentenleven. Cursussen, aula’s, enz. maar net zo goed een drankje in een gezellige studentenbar.