Recordeditie van Ik was 18 in … 1990 en 2005

Op 23 mei organiseerde Oud en Nieuw Ik was 18 in … 1990 en 2005. Iedereen die tien of vijfentwintig jaar geleden afscheid nam van het Pius X-instituut en O.L.V-instituut (campussen Collegestraat, Kapellestraat en Kloosterstraat; vandaag OLVI – PIUS X) was opnieuw welkom op zijn oude school! Dit jaar vierden ook de alumni die vijfentwintig jaar geleden afstudeerden van de oude campus op de Kouter mee. Mede daarmee konden we echt spreken van een recordeditie met meer dan 100 gasten!

Al viel het weer dan een beetje tegen (droog, maar ietwat te koud om gezellig buiten te eten – zoals elk jaar de gewoonte is), de sfeer zat er toch dik in! Iedereen kon genieten van aperitief, barbecue en dessert; en dat allemaal op de tonen van de hits uit 1990 en 2005.

Geniet even mee en bekijk de foto’s via Facebook.

10 mei is open dag op OLVI – PIUS X!

Ik was 18 in… 2005 en 1990 komt er aan!

Op zaterdag 23 mei is iedereen die in 2005 of 1990 afstudeerde aan het Pius X- of O.L.V.-instituut welkom op hun oude school. Oud en Nieuw, de koninklijke oud-leerlingenbond van de school, organiseert elk jaar een reünie voor wie 10 of 25 jaar geleden afzwaaide.

Je ontmoet er oude kennissen en misschien vergeten kameraden. Gegarandeerd zullen lang vervlogen herinneringen opnieuw tot leven komen.

Kom genieten van het gezelschap van jouw mede-oud-leerlingen en van een lekkere barbecueWij houden eraan om iedereen persoonlijk uit te nodigen, en houden daarom elk jaar een grote adressenzoektocht, maar het kan uiteraard zijn dat we van sommigen helemaal geen spoor meer vinden.  Ben jij één van deze afgestudeerden, en heb je toevallig nog geen uitnodiging gekregen, neem dan snel contact op via info@oudennieuw.be, bezorg ons de nodige contactgegevens, en wij zorgen alsnog voor je uitnodiging.

Alles gaat door in de kapellestraat 7 in Zele. Voor 18 euro per persoon bieden wij je een receptie, een barbecue en dessert aan. Inschrijving geldt bij betaling op rekening BE28 4442 5877 0120 van Oud en Nieuw met vermelding van je naam en met hoeveel personen je komt.

Studie-informatieavond 13 maart 2015

Laatstejaars worden elk jaar opnieuw met hetzelfde keuzeprobleem geconfronteerd. Ze stellen zich allerlei vragen over de te kiezen studierichting, over de eventuele aanpassingsmoeilijkheden, de toekomstperspectieven bij de verschillende richtingen, enz…

Om onze zesdejaars bij deze toch wel zéér fundamentele keuze zo goed mogelijk te begeleiden, organiseert de school al sedert enkele decennia een informatieavond. En precies hiervoor zouden we graag een beroep willen doen op jouw medewerking.

Tijdens deze contactavond, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 13 maart 2015 om 19.30 uur, zou jij hen erg nuttige informatie kunnen meegeven met betrekking tot je huidige studierichting, aangepaste studiemethodes, studentencursussen, voorbereiding op de examens, het systeem van de studiepunten, leerkrediet, bachelor- en masteropleidingen, enz. Heel vaak gaat het om informatie die op officiële infodagen van universiteiten en hogescholen niet te rapen valt.

Graag reserveren we ook een tafeltje voor oud-leerlingen die al met beide voeten in de arbeidsmarkt staan. Zij kunnen hun beroepservaringen uitwisselen.

Met deze avond hopen wij de kloof tussen het secundair en het voortgezet onderwijs (en het beroepsleven) een ietsje nauwer te maken en precies daardoor onze laatstejaars te helpen bij een juiste studiekeuze en hun slaagkansen te verhogen. Bovendien vormt deze avond een unieke gelegenheid om gezellig bij te praten met oud-klasgenoten.

Doe je mee? Kom gerust langs! Niet verplicht, maar wel handig: laat je via e-mail hetvolgende weten?

  • Naam
  • Adres (straat, gemeente)
  • Telefoon
  • e-mailadres
  • Studierichting
  • Jaar
  • Instelling

Dat mag naar eric.dalemans@olvi-piusx.be of karin.clauwaert@olvi-piusx.be.

Ofwel via het strookje!

PS: laat zeker weten dat je komt via Facebook!

Kerstfuif 2014

Kom naar de Kerstfuif van Oud en Nieuw!

Zoals elke kerstdag sinds jaren organiseert de oudleerlingenbond van OLVI – PIUS X ook in 2014 alweer de grandioze Kerstfuif in De Lantaarn in de Kloosterstraat. Iedereen is welkom, oudleerling of niet. Kom langs en geniet van de kerstsfeer!

DJ’s Hans De Bock en Bert Van Damme zullen De Lantaarn doen daveren tijdens onze Kerstfuif!

Den Avond – jongafgestudeerden 2014

Op 21 november was iedereen die de jongste vijf jaar afstudeerde weer welkom op OLVI – PIUS X! Bekijk zeker de foto’s op Facebook!

Ik was 18 in… 2004 of 1989

Studeerde je af aan het Pius X- of O.L.V.-instituut in 2004 of 1989? Dan was jij er misschien bij in het pinksterweekend op zaterdag 7 juni 2014 voor “Ik was 18 in…”.

Je zou het reünie kunnen noemen, maar dat klinkt misschien wat stijfjes. Het is in elk geval een zeer gezellige avond waarop je oude schoolvrienden en vergeten kameraden terugziet; zelfs een oud-leerkracht hier en daar. Garantie op nostalgie en herinneringen. Bovendien was het dit jaar de uitgelezen kans om de nieuw-aangelegde speelplaats én de nieuwe gebouwen te zien.

Zoals elk jaar, kunnen we ondertussen zeggen, was ook het uitstekende weer van de partij. Ideaal terrasjesweer, en dat op je oude school. Daar paste de obligate barbecue dan ook erg goed bij. Achteraf werd nog lekker nagepraat tot ver voorbij donker.

Lees ook na wat jouw oud-klasgenoten te vertellen hebben op de muur van het event op Facebook.

P.S.: Wij proberen om iedereen persoonlijk uit te nodigen. Ieders adres wordt dan ook opgespoord. Het kan uiteraard zijn dat we misschien niets terugvinden. Kreeg je niets in de brievenbus, maar ben je wel afgestudeerd van OLVI of Pius X in 2004 of 1989? Neem dan snel contact op via info@oudennieuw.be. Zo kunnen wij onze database updaten.

Studie-informatieavond 14 maart

Laatstejaars worden elk jaar opnieuw met hetzelfde keuzeprobleem geconfronteerd. Ze stellen zich allerlei vragen over de te kiezen studierichting, over de eventuele aanpassingsmoeilijkheden, de toekomstperspectieven bij de verschillende richtingen, enz…

Om de zesdejaars van OLVI-PIUS X bij deze toch wel zéér fundamentele keuze zo goed mogelijk te begeleiden, organiseert de school en Oud en Nieuw al sedert enkele decennia een informatieavond. En precies hiervoor zouden we graag een beroep willen doen op de medewerking van de oud-leerlingen.

Graag reserveren we ook een tafeltje voor oud-leerlingen die al met beide voeten in de arbeidsmarkt staan. Zij kunnen hun beroepservaringen uitwisselen.

Mocht je als oud-leerling aan deze contactavond je medewerking willen verlenen wil je dan reageren naar: eric.dalemans@olvi-piusx.be of karin.clauwaert@olvi-piusx.be. Vermeld zeker duidelijk de richting en het jaar die je momenteel volgt én de instelling.

Vrijdagavond 14 maart
19:30u
OLVI – Pius X

De avond! 29 november 2013 – OLVI-PIUS X

Op vrijdag 29 november organiseerde Oud en Nieuw De Avond 2013! Iedereen die de laatste vijf jaar afstudeerde aan OLVI-PIUS X was welkom voor een fantastische feestje in de grote zaal van de nieuwe gebouwen op de campus!
De opkomst (elk jaar een mooi succes), was dit jaar onovertroffen. Meer dan 90 oud-leerlingen kwamen langs op een instuif die duurde tot de late uurtjes. Een lege tapkast was het gevolg, maar dan wel met het genoegen om elkaar nog eens terug gezien te hebben.

Vrijdagavond 29/11/2013 – 20u
Reünieavond Jongafgestudeerden
Bites ‘n’ drinks – 1 euro café – Muzikale ambiance
@ Reüniecafé nieuwbouw OLVI-PIUS X

Foto’s: klik hier

Ik was 18 in … 2003 of 1988

Op zaterdag 18 mei is iedereen die in 2003 of 1988 afstudeerde aan het Pius X- of O.L.V.-instituut welkom op hun oude school. Oud en Nieuw, de koninklijke oud-leerlingenbond van de school, heeft de gewoonte om elk jaar een reünie te organiseren voor wie 10 of 25 jaar geleden afzwaaide.

Je ontmoet er oude kennissen en misschien vergeten kameraden. Gegarandeerd zullen lang vervlogen herinneringen opnieuw tot leven komen.

p1110227Wij houden eraan om iedereen persoonlijk uit te nodigen, en houden daarom elk jaar een grote adressenzoektocht, maar het kan uiteraard zijn dat we van sommigen helemaal geen spoor meer vinden.  Ben jij één van deze afgestudeerden, en heb je toevallig nog geen uitnodiging gekregen, neem dan snel contact op via info@oudennieuw.be, bezorg ons de nodige contactgegevens, en wij zorgen alsnog voor je uitnodiging.

Alles gaat door in de kapellestraat 7 in Zele. Voor 18 euro per persoon bieden wij u een receptie, een barbecue en dessert aan. Inschrijving geldt bij betaling op rekening 444-2587701-20 van Oud en Nieuw.